Quick Frost

Când o bună igienă alimentară oferă multe avantaje

QUICK FROST răcește temperatura produselor abia gătite la sub 8°C atât de repede încât evită proliferarea bacteriilor ce se dezvoltă între +65°C și 8°C.
Acesta este funcția igienică de bază a lui QUICK FROST, ce împreună cu multe alte avantaje practice, fac QUICK FROST necesar în toate bucătăriile mari.
În primul rând, permite timpurilor de producție să fie separate de timpurile de distribuție.
În acest mod munca poate fi organizată cu eficiență maximă prin exploatarea echipamentului la maxim și prin economisirea forței de muncă.
Pe lângă asta, QUICK FROST rezolvă problemele de producție permițând mâncărurilor să fie stocate, prin urmare reducând pierderile și irosirile.
Nu în ultimul rând, porționarea mâncării reci garantează un grad mai mare de igienă, mai puțină irosință și o prezentare mai bună a preparatelor. Avantajul de a avea o igienă alimentară îmbunătățită, beneficiile nutriționale și operaționale fac QUICK FROST un obiect foarte important din echipamentul de bucătărie pentru a îndeplini cerințele directorului sau proprietarului de comercializare a preparatelor alimentare de calitate, eficiență și economisiri.

Modele

QUICK FROST >> 5  10  20  40

Accesorii

C[RUCIOR PENTRU QUICK FROST 10: cu etajieră din grilaj montat pe roți, echipat cu sistem de agățare rapidă la răcitor, 2 roți fixe și 2 roți pivotante cu frână.

  • Din oțel inoxidabil 18/10
  • Capacitate: 10 tăvi GN 1/1
  • Dimensiuni: 550x600x1460 mm

CĂRUCIOR PENTRU QUICK FROST 20: cu etajieră fixă din grilaje ce încape în camera de răcit, echipat cu mâner detașabil, 2 roți fixe și 2 roți pivotante cu frână.

  • Din oțel inoxidabil 18/10
  • Capacitate: 20 tăvi GN 1/1 sau 10 tăvi GN 2/1
  • Dimensiuni: 700x890x1250 mm

CĂRUCIOR PENTRU QUICK FROST 40:  cu etajieră fixă din grilaje ce încape în camera de răcit, echipat cu mâner detașabil, 2 roți fixe și 2 roți pivotante cu frână.

  • Din oțel inoxidabil 18/10
  • Capacitate: 40 tăvi GN 1/1 sau 20 tăvi GN 2/1
  • Dimensiuni: 850x750x1860 mm

TĂVI din oțel inoxidabil sau acoperite cu teflon, gastronorm GN 1/1 (530x325 mm) sau GN 2/1 (530x650 mm), disponibile în înălțimi de 20-40-65 mm.

GRILAJE din oțel inoxidabil sau placate în Crom, gastronorm GN 1/1 (530x325 mm) sau GN 2/1 (530x650 mm).

CONTAINERE din oțel inoxidabil mărime completă sau perforate, gastronorm GN 1/1 (530x325 mm) sau GN 2/1 (530x650 mm), disponibile în înălțimi de 20-40-65-100-200 mm.

IMPRIMANTĂ pentru înregistrarea procesului de răcire. Arată numărul de operații, data, ora și temperatura produsului.

O menținere perfectă și îndelungată a mâncării gătite

Răcirea rapidă este fundamentală pentru a limita microbii din dezvoltare în acord cu regularizăriile în forță. Dezvoltarea maximă a bacteriei are loc între temperaturile de +65°C la 8°C. Prin urmare, este clar că mâncarea gătită trebuie să fie redusă la o temperatură sigură de 8°C cât mai repede posibil, în mod special dacă nu sunt pentru consumare imediată. Tabelol de mai jos oferă o ilustrație signifiantă de cum, într-un proces standard de producție, contaminarea mâncărurilor variază cu temperatura. Contaminația tuturor mostrelor răcite la temperatură ambientală, în termeni de micro-organisme aerobice per gram, este cam de zeci de ori mai mare decât cea prezentă la început.
Chiar și dacă sunt stocate la +2°C, după douăsprezece ore, contaminațiea crește mai departe (această contaminare este mai evidentă în mostrele solide).
În caz contrar, mostrele răcite cu QUICK FROST arată că calitatea inițială a bacteriei este ori neschimbată ori mai puțină. Pe lângă asta, după douăsprezece ore de stocare la +2°C, nu prezintă deloc vreo creștere de contaminare. Aceste date arată cum QUICK FROST, cu răcire rapidă, reduce contaminarea inițială a mâncării și prelungește perioada în care aceste micro-organisme sunt adormite, prin urmare crește timpul de stocare a mâncărurilor gătite.

Condiții și rezultate ale testelor pe răcire rapidă

Tip de mâncare
(condiții de răcire)
Greutatea mostrei (g) Temperatura la centrul produsului (°C) Timp de răcire în minute Micro-org. aerobice Micro-org. pathogenice
Start exp. Sfârșit exp. Start exp. Sfârșit exp. După 12 ore
VITĂ FIARTĂ
(temp. ambientă) 1300 +76 +35 75 <50 3X102 103 nil
(răcitor) 1350 +76 +8 52 <50 <50 <50 nil
FRIPTURĂ DE CURCAN UMPLUT
(temp. ambientă) 600 +73 +34 &) 2x102 3x103 2x104 nil
(răcitor) 650 +73 +8 50 2x102 102 102 nil
SUPĂ DE OREZ
(temp. ambientă) 1150 +82 +30 45 <50 5x102 9x102 nil
(răcitor) 1200 +82 +5 34 <50 <50 <50 nil
SOS BECHAMEL
(temp. ambientă) 580 +74 +29 35 50 3x102 5x102 nil
(răcitor) 600 +74 +2 20 50 <50 <50

nil

Soluții noi de operare

Răcirea rapidă a temperaturii a mâncărurilor proaspăt făcute nu doar garantează igienă maximă, dar permite și operațiile de producție să fie separate de cele de distribuție. Asta este o modalitate adecvată de optimizare a muncii și costurilor. Cu atât mai mult, permite stocarea mâncărurilor pre-gătite rezolvând în acest fel problemele de producție și permite operatorilor din bucătărie să exploateze procesarea și echipamentul de bucătărie la maxim, cu posibilitatea de a executa mai multe cicluri de producție în timpul zilei. În final, QUICK FROST face posibilă optimizarea ciclului de producție pe linia rece. De fapt, Nilma a proiectat răcitorul astfel încât căruciorul să intre și într-un cuptor konvectio și Konvectio -Steam, pe o linie de sistem modulară.

Respect deplin al calității

Pentru a asigura o igienă perfectă, care este caracteristica calitativă de bază a mâncărurilor, QUICK-FROST poate fi echipat, la comandă, cu o imprimantă programată pe timp cu funcția de a înregistra datele procesului de răcire al produsului. Cu acest sistem, Nilma oferă o soluție concretă pentru noile probleme ridicate de certificatul ISO 9000 și standardele HACCP. În adiție la acel aspect, pentru a menține calitățile organoleptice a mâncărurilor pre-gătite, în acord cu regulațiile de igienă și sănătate, reducerea de temperatură trebuie regulată într-o manieră în care viteza maximă de răcire a produsului nu este depășită. Pentru acest motiv QUICK-FROST este echipat cu o sondă de temperatură nucleică ce arată temperatura centrală a produsului pe un afișaj pe exteriorul mașinii. Durează de la 40 la 60 de minute ca temperatura să scadă de la +65°C la +8°C pentru 60/80 kg de produs. Acest sistem respectă calitățile particulare a mâncărurilor procesate timp cu timp și, menținând caracteristicile acestora, evită crearea unor bucăți înghețate ce le pot altera.

Operație sigură garantată prin sistemul de control HACCP

La cerere, QUICK FROST poate fi echipat să ruleze programul "Creative Control Machine Point" de la Nilma. Acest program este capabil de a înregistra, nu numai funcția de temperatură/timp, dar și ingredientele, calitatea și procedee de executare oricărei rețete. Datele colectate sunt înregistrate și salvate într-un fișier special în computerul bucătarului.

Căruciorul este practic și ușor de manevrat

Datorită căruciorului exclusiv care poate fi insertat direct în camera de răcire, cu QUICK FROST munca în bucătărie devine cu adevărat mai rațională. Nilma a proiectat acest cărucior considerând nevoia de răcire a mâncărurilor după gătire. Pentru acest motiv căruciorul se potrivește în Konvectio-Steam și alte transferuri de tăvi pot fi evitate.

Caracteristicile

Structurale

  • Construcție cu zid dublu din oțel inoxidabil 18/10, izolat complet cu poliuretan expandat, fără CFC
  • Structura de suport din oțel inoxidabil 18/10 cu picioare ajustabile
  • Camera de răcire din oțel inoxidabil 18/10 deschis, partea de jos este modelată asfel încât să permită scurgerea condensului
  • Ușă cu zid dublu din oțel inoxidabil 18/10 cu mâner
  • Compresorul și evaporatorul sunt încorporate într-o carcasă inspectabilă
  • Sisteam de ventilație forțată echipat cu 2 ventilatoare electrice, puternice din oțel inoxidabil 18/10 (QF 10-20-40)

Funcționale

  • Sonda de temperatură nucleică legată la un afișaj electronic digital pe panoul de control
  • Panou de control complet cu: regulator de temperatură electronic, selector de start/stop, bec de funcționare, bec de avertizare cum că temperatura dorită a fost atinsă, bec indicator de blocare a compresorului. Panoul de control al lui QF 5 este complet electronic.
  • Viteză dublă de răcire a produsului (moale sau tare) cu sistem de verificare a temperaturii aerului (QF 10-20-40)
  • Aplicare a gazului de refrigerare fără CFC (R134A-R404A)
  • Sistem de siguranță pentru prevenirea aparatului de refrigerare din depășirea valorilor de oerare normale când temperatura produsului este mai mare de 100°C

Desene tehnice

Date tehnice

Model QF/5 QF/10 QF/20 QF/40
Capcitate tăvi 5 GN1/1 10 GN 1/1 20 GN 1/1 40 GN 1/1
Conexiune electrică V 230.1.50+N+E V 400.3.50+N+E V 230/400.3.50+N+E V 230/400.3.50+N+E
Putere instalată 1 kW 2 kW 4 kW 9,5 kW
Puterea compresorului  1200 frig/h 2600 frig/h 15000 frig/h 19200 frig/h
Răcirea bateriei de condens aer aer apă sau aer apă
Admisia apei reci - - Ø 1/2" Ø 1"
Scurgerea apei - - Ø 1" Ø 1"
Refrigerator R 134 A sau R 404 A R 404 A R 404 A R 404 A
Greutatea mașinii 110 kg 200 kg 285 kg 485 kg
Nivel de sunet 63 dBA 63 dBA 65 dBA 65 dBA

Comentarii

Cuvinte cheie : răcitor; quick frost; nilma; gastro; rapid; automat; mâncare; carne; legume; pește; cărucior; ; .

Produse asemanatoare

 

 

 

CONTACT RAPID

Telefon:
 
  +40 745 592386 
+40 744 521481
 

+40 745 858476 - uniforme

 
 
 


 

Ultimele cautari